Turbo E-Bike'larla ilgili soru ve cevaplar.

Turbo E-Bike'larla ilgili soru ve cevaplar.

Turbo E-Bike'larla ilgili soru ve cevaplar.

Turbo e-bike'lar en iyi e-MTB markası olarak teknolojide liderdir, Turbo Levo 3 yıl boyunca en iyi e-MTB modeli, Grand Fondo seçimi dâhil olmak üzere bir dizi Global olarak tanınan onur ödülüne layık görülmüştür. Turbo Vado ve Turbo Creo SL için Choice Tüketici ödülü de bunlardan sadece birkaçıdır. Kaliforniya'da tasarlanan ve İsviçre mühendisliği ile üretilen, piyasadaki en iyi e-bisikletleri sunmak için  Specialized tavizsiz bir yaklaşım benimsemiştir.

Kendi kendini şarj ediyor mu ?

Henüz değil, biz de bu soruya evet diyebilmek için biz de beklenti içindeyiz.

Şarjı ne kadar gider?

Elektrikli bisikletler için tam bir menzil vermek çok zor. Menzili binici ağırlığı, yolun eğimi, durup kalkma sıklığı, kullanılan mod gibi etmenler etkiler. Aşağıdaki tablo ortalama 23 km hızda giden 80 kg’lık bir binici için inişli çıkışlı bir yolda, az duraklamalı bir sürüş için yaklaşık değerler verilmiştir. Düz yollarda menzil artabileceği gibi, çok dik yollarda menzil kısalacaktır.

MODEL

ECO

TRAIL-SPORT

TURBO

Creo SL

142 km

90 km

70 km

Levo

114 km

78 km

63 km

Vado/Como 3.0-4.0

90 km

61 km

52 km

Vado SL

106 km

67 km

52 km

Vado 5.0/6.0

120 km

83 km

67 km

 

Motosiklet alsam daha iyi olmaz mı?

Elektrikli bisikletlerde gaz kelebeği yoktur, onun yerine pedal noktalarında sensör vardır ve siz pedal çevirmeden motor size destek sağlamamaktadır, ne kadar çok pedal çevirirseniz o kadar çok destek alırsınız motordan.

Diğer önemli bir nokta ise bisiklete yeni başlayan elit sporcuların ya da bisiklete ara vermiş profesyonel bisikletçilerin Turbo e-bike’ları daha düşük nabızda daha uzun mesafeler gitmek için antrenman aracı olarak tercih etmeleridir.

İster terlemeden bisikletle işe gitmek isteyin, ister en dik yokuşları düz yolda gibi çıkın ya da ormanda eğlenerek saatler süren bisiklet sürüşleri yapın, Turbo e-bike’lar tam size göredir.

Pil ömrü ne kadardır?

Pil ömrü 1000 dolum ya da 100 bin kilometre sınırına geldiğinde hala %70 kapasitenin üzerinde olacaktır.

Şarj süresi ne kadardır?

Pil kapasitesine göre şarj süresi 3-5 saat arasında değişmektedir.

Niye bu kadar pahalı?

Turbo e-bike'lar en iyi e-MTB markası olarak teknolojide liderdir, Turbo Levo 3 yıl boyunca en iyi e-MTB modeli, Grand Fondo seçimi dâhil olmak üzere bir dizi Global olarak tanınan onur ödülüne layık görülmüştür. Turbo Vado ve Turbo Creo SL için Choice Tüketici ödülü de bunlardan sadece birkaçıdır. Kaliforniya'da tasarlanan ve İsviçre mühendisliği ile üretilen, piyasadaki en iyi e-bisikletleri sunmak için  Specialized tavizsiz bir yaklaşım benimsemiştir..

Teknolojiden ödün veren daha ucuz seçenekler teknolojiden ödün vererek, motor ve pil entegrasyonuna sahip olmayacak, donanım kalitesi düşük olacak ve menzili sınırlayan daha küçük piller kullanacaktır. Bu yaklaşım, kötü ve zevksiz bir sürüş deneyimine yol açabilir. Specialized Turbo e-Bike satın almanın arkanızda tam bir e-bisiklet uzmanı ekibine sahip olmanızı sağladığından ve ayrıca garanti ve teknik destek sağladığından emin olabilirsiniz.

Maksimum hız ne kadardır?

Elektrikli bisikletlerde pedal desteği saatte 25 km hıza kadardır, 25 km’den sonra pedal desteği otomatik olarak kesilmektedir.

Specialized elektrikli bisikletlerde hangi motorlar kullanılmaktadır.

İki tür motor vardır, birisi Alman Brooze firmasının ürettiği motor, diğeri ise Specialized’ın SL modellerinde kullanıldığı Specialized motor, SL kısaltmasının isminin ipucu verdiği gibi hafiflik odaklıdır.

Kısaca Brooze %410 bir güç çıktısı verir ve bunun anlamı 4X sizdir, SL ise %210 güç çıktısı verir ve 2X sizdir.

SL modelleri benzeri e-bike’lara oranla %40 daha hafiftir, kısaca elektrikli bisikletinizi de apartmana çıkarıp balkona koymak için ekstra çaba sarf etmeniz gerekmez.

Bisikletle gelen mission control uygulaması ne işe yarıyor?

Oldukça faydalı bir uygulamadır! Hız, mesafe vb…gibi temel bisiklet bilgisayarı görevlerinin yanı sıra sürüşünüzü kayıt edebilirsiniz, hedeflediğiniz sürüşe göre pilin tüketimini optimize edebilirsiniz, sürüş modları arası geçiş yapabilir, bisiklette güç ayarlarınızı kendinize göre yapabilir, bisikletin sağlığını teşhis edebilir ve güncellemeleri kontrol edebilir, daha fazlasını linkte bulabilirsiniz.

E-Bike’a güncelleme gerekir mi ?

E-bike’lara yazılım gömülüdür ve zaman zaman güncelleme gelebilir, aplikasyondan bunu takip edebilirsiniz. Henüz aplikasyondan bisiklet güncellemesi yapılmamaktadır, en yakın Aktif Pedal mağazasında güncelleme işlemini ücretsiz olarak yaptırabilirsiniz.

Pil söküp evde, ofiste şarj edebilir miyim?

Tüm piller sökülebilmektedir, bazı modellerde piller kadro içine gömülüdür ve sökme işlemi ekstra bir çaba isteyebilir. Pili şarj etmek için pile özel şarj aletinin yanınızda olması gerekir.

Bisikletin motoru/pili bozuldu ne yapmalıyım?

Aktif Pedal’dan alınan tüm bisikletler Aktif Pedal’ın garanti şemsiyesi altındadır. Öncelikle bize getirin, alanında uzman ve eğitimli teknik personelimiz bisikleti özel teşhis cihazına bağlayıp durum tespiti yapıp size gerekli bilgiyi verecektir.

Pil bitti ne yapmalıyım?

Mission Control Uygulaması istediğiniz zaman ve mesafe üzerinde tam kontrol sağlayabilirsiniz. Pil bittiği için artık normal bir bisiklet üzerindesiniz, SL modellerinde eve dönüşünüz biraz daha kolay olacaktır, bacaklarınız için ekstra bir antrenman yapmanın zararı olmaz.

Bisikletimi nasıl temizlemeliyim?

En önemli kural Turbo'nuzu yüksek basınçlı yıkayıcı ile yıkamamaktır. Bu, contalara, yataklara, elektronik ünitelere ve diğer hassas parçalara kolayca zarar verebilir. Bunun yerine ağır kiri çıkarmak için düşük basınçlı bir bahçe hortumu, ıslak bez veya sünger kullanın. !

Bisikletinizi temizlemeden önce sistemi kapatın. !

Konektörlerin korunmasını sağlamak için pili çerçevenin içinde bırakmanızı öneririz.

Bunun dışında, Turbo'nuzu diğer bisikletler gibi korumalısınız.

Normal bisiklete göre kullanım farkı var mıdır?

Vitesleri geleneksel bir bisiklette olduğundan daha erken değiştirin.

Vites değiştirirken pedal çevirme gücünü artırın.

Pedallarda nazik ve tutarlı olun - pedallara bir kutu meşrubatı ezeceğinizden daha sert basmanız gerekmez.

Tırmanışlarda vitesleri küçültün - kadans Kraldır (veya Kraliçedir) - ne kadar tutarlı pedal çevirirseniz, o kadar fazla destek alırsınız.

Her zamankinden daha ileri ve daha hızlı gidin… Keyfini çıkarın!