Bisiklet kullanmanın çalıştırdığı kas grupları nelerdir?

Bisiklet kullanmanın çalıştırdığı kas grupları nelerdir?

Bisiklet kullanmanın çalıştırdığı kas grupları nelerdir?

Yaz aylarının yaklaştığı şu günlerde kışın aldığımız kiloları vermenin ve yaza daha fit bir görünümde girmenin tam zamanı. Yaza fit ve sağlıklı bir şekilde girmek için uygulayacağımız pek çok egzersiz hareketleri, spor aktiviteleri bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de bisiklet sürmektir. Hem zevkli hem de kasları diğer egzersiz ve spor uygulamalarına göre daha fazla çalıştıran bir uygulamadır. Peki bisiklet sürmek hangi kasları çalıştırıyor?

Cycling Technique and Muscles - Tom Astley Physiotherapy

Bisiklet sürerken hangi kaslarımız çalışır sorusuna uzmanlarımızın verdiği yanıt şöyledir:

Hem erkeklerin hem de kadınların en çok sevdiği spor aktivitilerinden bir tanesi olan bisiklet, vücudumuzda 4 farklı kası çalıştırmaktadır. Bölgesel bir sıkılaşma elde etmek için bisiklet uygulanacak en güzel ve en etkili spor aktivitelerinden bir tanesidir. Bisiklet sürdüğümüz zaman kalça, basen, baldır ve bacak kasları devreye girmektedir. Bisiklet bu 4 farklı kası çok iyi bir şekilde çalıştırmaktadır.

Bisiklet sürerken çevirdiğiniz her pedal kalça, basen, baldır ve bacak kaslarını zorluyor. Tüm bunların yanı sıra bisiklet sürerken çok fazla kalori harcarız, bu da kısa sürede vücuttaki yağların yakılmasını ve incelmeyi sağlar. 1 saat bisiklet sürmek 550 kalori yakılmasına yardımcı olur. İncelmek için bisiklet sürmekten vazgeçmeyin.