Bike Fit Nedir? Retül ile Body Geometry Fit Nedir?

Bike Fit Nedir? Retül ile Body Geometry Fit Nedir?

Bike Fit Nedir? Retül ile Body Geometry Fit Nedir?

 

Retül ile Body Geometry Fit Uygulaması temel olarak kullanıcının vücut yapısı, deneyim seviyesi, şikayetleri, sürüş tarzı ve alışkanlıklarının incelenmesi, bunların sonuncuna göre hassas ölçümler yaparak bisikletin en uygun ayarlara getirilmesidir.


Bu uygulama mevcut bisikletiniz üzerinde gerçekleştirilebileceği gibi kendinize ait bir bisikletiniz yok ise Retül Müve SL bisiklet üzerinde de gerçekleştirilebilir. Retül Müve SL bisiklet üzerinde yapılan uygulama ile kendinize en uygun bisiklet ölçüsünü ve donanım özelliklerini tespit etmek mümkündür.
 
Retül ile Body Geometry Fit uygulaması tüm marka ve model bisikletlere uygulanabilmektedir.
 

Bike Fit Nedir? Retül ile Body Geometry Fit Nedir?

Son dönemde sportif anlamda bisiklet kullanan kişilerin sayısının hızla artması ile birlikte Aktif Pedal en iyi sürüş deneyimini sunabilmek amacı ile Body Geometry Fit uygulamalarına ağırlık vermeye başladı. 2016 yılında Retül ölçüm sistemleri ile güçlendirdiğimiz ve yenilediğimiz stüdyomuzda artık daha hassas ve yüksek kalitede servis hizmeti vermekteyiz. Peki ama Body Geometry Fit Nedir? Sıradan bike fit uygulamalarından farkı nedir? Retül ne işe yarar?

Temel anlamda bike fit uygulaması bisikletin kullanıcıya göre ayarlanmasıdır. Bu uygulama sırasında belirli kurallara göre sürücünün duruş pozisyonu, sele konumu ve gidon konumu ayarlanır. Body Geometry Fit uygulaması ise bu ayarlamaları sadece belirli kurallara göre değil aynı zamanda kullanıcının vücut yapısı, limitleri, sürüş tarzı ve sürüş alışkanlıklarını irdeleyerek bunlara en uygun pozisyonu oluşturmayı amaçlar. Bu sayede kullanıcı için teoride en verimli pozisyon değil reel olarak en verimli, rahat ve sakatlıklardan korunaklı pozisyon bulunmuş olur.

Body Geometry Fit uygulaması temelde 3 aşamadan oluşan ve bisiklet türüne göre 2 saat ile 3 saat arasında değişen sürede tamamlanan bir uygulamadır. Yol, dağ ve şehir bisikletleri ortalama 1.5-2 saat arası sürerken, zamana karşı (TT) bisikletlerde sökme takma ve ayar işlemlerinin uzun sürmesi ve parametrelerin daha fazla olması sebebi ile 3 saate kadar sürebilmektedir.

Uygulamanın ilk adımında kullanıcının şikayetleri, var ise mevcut sakatlık ve bilinen rahatsızlıkları, sürüş tarzı, sürüş yoğunluğu ve amacını keşfetmek amacı ile karşılıklı görüşme yapılır. Bu görüşme uygulama sırasında göz önünde bulundurulması gereken sağlık ile ilgili sınırları belirlememizi sağlar. Bu sayede uygulama sırasında mevcut sakatlıklar için önlem alabilir ve bisiklet sürüşleri sebebi ile şiddetlenmesinin önüne geçebiliriz.

Uygulamanın ikinci adımında kullanıcının vücut limitlerini, vücut hareket yapısını, basış şeklini ve anatomik özelliklerini anlamak, var ise belirgin vücut asimetrilerini tespit etmek için vücut analizi yapılır. Bu aşamada toplanan bilgiler uygulama sırasında göz önünde bulundurmamız gereken fiziksel sınırları ve gerek duymamız durumunda kullanacağımız ek destek ekipmanlarının (tabanlık, kal yükseltici vb) tür ve miktarını belirlememizi sağlar. Bu ekipmanlar mevcut rahatsızların giderilmesi ve yenilerinin oluşmasının önlenmesinde büyük fayda sağlarken, bisiklet üzerinde ki durmunuzu daha stabil hale getirebildikleri için verim ve performans artışı da sağlarlar.

 

Uygulamanın son aşasında iki farklı yol mevcuttur. Bunlardan bir tanesi kullanıcının kendi bisikleti üzerinde ölçüm yapılması diğeri ise Retül Müve SL hareketli bisiklet üzerinde ölçümlerin yapılmasıdır. Bu iki yöntem arasında tercih şu şekilde yapılabilir;

   Kendi bisikletiniz var ve bu bisiklet üzerinde en iyi pozisyonu bulmak istiyorsanız mevcut bisikletiniz üzerinde ölçümleri alarak ayarlamalar yapılır. Ayrıca eğer şüpheniz var ise bisikletin size uygun olup olmadığı da bu sayede tespit edilmiş olur.

   Kendi bisikletiniz yok ama almayı düşünüyorsanız ya da var olanı değiştirmeyi planlıyor ve size en uygun bisiklet ölçüsünü (marka modelden bağımsız olarak) tespit etmek istiyorsanız uygulamayı Retül Müve SL bisiklet üzerinde gerçekleştirerek sizin için en uygun bisiklet ölçüsünü hiçbir ölçüsel sınıra takılmadan tespit edebilir.

Uygulamanın son aşamasında pedal kallerinin ayarından başlayarak fren kollarının pozisyonuna kadar  gerekli olan tüm ayarlamalar yapılır. Bisiklet üzerinde ki ayarlar yapılırken Retül Vantage V7 dijital ölçüm sistemi kullanılmaktadır. Bu ölçüm sisteminin statik ölçüm sistemlerine göre avantajı sadece dururken değil farklı güç ve kadans seviyelerinde, hareket halinde detaylı ölçüm alarak olabilecek her koşul için en ideal pozisyonu bulabilmeyi sağlamasıdır.

İlk iki aşamada toplanan bilgiler ve kullanıcının geri bildirimleri ışığında hareket halinde anlık olarak ölçümler yapılarak ayarlar tamamlanır. Ölçümler sırasında fark edilen ek durumlar (tutuş şekli, pedal çevirme şekli ve zayıf noktalar vb.) da sürücüye bildirilerek sürüş deneyiminin iyileştirilmesi amaçlanır.

Ölçümler tamamlandıktan sonra elde edilen ölçüler kayıt altına alınır. Bundan sonraki aşamada kullanıcının 30-45 süreyle gerçek yol koşullarında sürüş yapması istenir. Yapılan sürüşlerden sonra gerekli ise ince ayarlamalar ve düzeltmeler için bir kontrol randevusu organize edilir.

Daha detaylı bilgi için bize bodygeometryfit@aktifpedal.com adresinden yada şubelerimizi arayarak ulaşabilirsiniz.