Bahar Aylarında Bisiklet Giyimi Nasıl Olmalıdır?

Bahar Aylarında Bisiklet Giyimi Nasıl Olmalıdır?

Bahar Aylarında Bisiklet Giyimi Nasıl Olmalıdır?

İlkbahar ve Sonbahar ayları bisiklet sporu için en elverişli aylardır. Fakat bu aylarda kıyafet seçimi sporcular için oldukça problem olmaktadır.

 

Bahar mevsiminde de diğer tüm mevsimlerde olduğu gibi teri atan ve nefes alabilen kıyafetler giyilmelidir. Teri emen kıyafetler teri vücudunuzda tutarak rüzgarla beraber sizi kolayca hasta edebilir, ayrıca da konforsuzdur ve vücudunuza yapışan terle beraber hareketinizi de engeller. 

Kısa kollu bisiklet formanızın üzerine giyebileceğiniz bir rüzgarlık ya da uzun kollu bisiklet formanızın üzerine giyebileceğiniz bir yelek bu havalarda bisiklet sürmenizde size kolaylık sağlayıp, perfromansınıza yardımcı olacaktır. Günün belirli saatlerindeki sıcaklık farkını göz önüne alıp o şekilde giyinmeniz faydalı olacaktır, sabah ayazına göre giyeceğiniz bir kıyafet öğlen sıcağında size fazla gelebilir. İçinize giyebileceğiniz bir içlik sizi konforlu hissetirebileceği gibi sizi sabah sıcak tutabilir, öğlen de aşırı terletme yapmaz. Bahar aylarında sürpriz yağmurları da unutmamak gerekir.

Sabah ayazlarına karşı kol ısıtıcılar ya da bacak ısıtıcıları kullanabilirsiniz, bu aksesuarlar  vücudunuza tam oturup sizi sıcak tuttuğu gibi gerektiğinde de formanızın arka cebine kolayca koyabilirsiniz